de profeta, professor i professional

Em dic Raimon Guarro i Nogués i sóc artista visual. També et podria dir que sóc professor de Blender, però no ho considero del tot exacte: per a mi ensenyar és quelcom vocacional, i encara que m’ho passo molt bé ensenyant a utilitzar Blender i és un dels aspectes que ha aportat més al meu desenvolupament professional, tinc altres inquietuds i coses que m’agrada fer dins el món de la formació, i també més enllà d’aquest.

També intento que allò que ensenyo tingui directament a veure amb les diverses tècniques artístiques i digitals que vaig aprenent a mesura que desenvolupo els meus propis projectes artístics. Si vols saber més sobre mi, pots fer una ullada a http://www.imatgedart.com/ o directament al meu currículum i allà podràs trobar informació sobre altres facetes a què em dedico i que no tenen directament a veure amb Blender, tot i que al final la majoria de coses que faig tenen alguna relació amb el fet de ser artista visual. A la pàgina http://mapping.barcelona parlo de la meva activitat, pensaments o actualitat més relacionada la tècnica del màpping o en general les tecnologies de la llum utilitzades amb fins artístics.

Pel que fa a Blender en particular, destacaria els següents aspectes:

  • El que pots veure al meu perfil de la Blender Network. He prestat els meus serveis professionals com a creador 3D a empreses i organitzacions com: Festival Internacional de Màpping de Girona, Urano Films, Associació Cultural Telenoika, Image Laundry, entre d’altres.
  • Tinc la titulació de Certified Trainer expedida per la Blender Foundation. Aquesta acredita que tinc prou coneixements en diverses àrees d’especialització del programa com per a poder tenir tant la visió global necessària com el coneixement concret de les eines més particulars o avançades.
  • Durant 5 anys, entre 2011 i 2016, he estat impartint l’activitat Introducció al disseny 3D amb Blender al Cibernàrium de Barcelona Activa. Ara ja no la imparteixo perquè la primavera de 2016 es va convocar un concurs al qual no em vaig poder presentar per motius administratius que no tenen a veure amb la meva solvència professional. No obstant, em quedo amb el bagatge de 800 persones, aproximadament, que han participat a les sessions que impartia i tingut l’oportunitat d’aprendre Blender de manera gratuïta, gràcies a aquesta activitat que jo mateix vaig proposar i dissenyar com a alternativa a les activitats que ja s’oferien de formació amb altres programes de 3D.
  • Com a formador de Blender o de tècniques estretament relacionades amb el programa he col·laborat, a més, amb aquestes altres organitzacions o centres: Associació Cultural Telenoika, Espai Virreina, Associació Cultural Casa Orlandai, Espacio COnvento (Badajoz), Medialab-Prado (Madrid), ACVIC (Vic), entre d’altres.
  • He participat a la Blender Conference en quatre ocasions, dues de les quals com a ponent.