de profeta, professor i professional
Grease pencil

Apunts de model amb el Grease pencil

Tot just s’acaba d’alliberar la versió 2.78 de Blender. Una de les novetats significatives són les millores i els canvis en el disseny de l’eina Grease Pencil. Aquesta eina, que quan es va incorporar per primera vegada al programa tenia l’objectiu de servir simplement per a compartir indicacions o notes dins el mateix document de Blender, ha anat evolucionant de manera modesta i a la vegada constant fins al punt que el potencial de l’eina quedava limitat pel seu disseny original.

Aquestes noves incorporacions a l’eina posen al dia al trunk oficial el treball que alguns desenvolupadors ja portaven fent durant els darrers mesos o anys, i amb les quals Daniel Martínez Lara, entre d’altres, ja porta temps experimentant. A part que et recomano que miris els diversos tests i petits curts que ja té publicats al seu Vimeo, fa poc ha creat un canal específic de minitutorials sobre ús de Grease pencil.

Per part meva, jo vaig voler també fer la meva part d’experimentacions i me’n vaig anar un parell de dies a Sant Lluc (pots veure els dibuixos normals que hi acostumo a fer a http://www.instagram.com/raimongn) per a fer apunts utilitzant el Grease pencil. He locutat el vídeo en anglès perquè és una cosa que em vull acostumar a fer i bé, per algun lloc es comença:

Com potser veuràs o entendràs a partir del vídeo, els dos problemes principals amb què em vaig trobar són:

  1. per una banda, la naturalitat del traç amb la tauleta gràfica, que no és la mateixa que amb llapis convencional sobretot si no estàs acostumat a utilitzar-la amb aquest propòsit.
  2. per altra banda, com que Blender és un programa de 3D l’entorn de dibuix també ho és i això comporta reptes addicionals

Tot plegat té fàcil solució: pràctica, pràctica i pràctica. Així que segur que repetiré!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *